野外歷奇 WA Club

這裡有著形形式式不同的討論題目,歡迎各會友談天說地!
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 9:31 pm

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 373 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 89101112131415  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週二 7月 15, 2008 4:01 am 
離線
Site Admin

各位同學,

歡迎各位在此發起行山, 露營活動, 繼續燃燒大家的一團火.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 7月 15, 2008 9:54 am 
離線
Site Admin

係咪你地攪比我地~帶我地去玩呀 :mrgreen: :mrgreen:

最壞的打算;最好的準備!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 7月 15, 2008 10:03 am 
離線
牛湖墩級
牛湖墩級

勞仔 寫:
各位完成呢次二級山藝之後,會唔會一齊去行山同露營丫?

各位, 有野玩記得預埋我, 呵呵呵^^

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 7月 15, 2008 11:24 am 
離線
新仔級
新仔級

袁小信 寫:
勞仔 寫:
各位完成呢次二級山藝之後,會唔會一齊去行山同露營丫?

各位, 有野玩記得預埋我, 呵呵呵^^

預埋我 2:!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 7月 15, 2008 11:32 am 
離線
蚺蛇級
蚺蛇級

好呀,快d攪啦,好耐都冇去fun camp喇 :mrgreen:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 7月 15, 2008 11:47 am 
離線
新仔級
新仔級

究竟 20/7/2008 (日) o既時間地點係乜?

圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 7月 15, 2008 4:12 pm 
離線
蚺蛇級
蚺蛇級

唔好意思,遲左小小,又係自己去facebook睇啦 :mrgreen:

http://www.facebook.com/album.php?aid=47576&id=626114084

http://www.facebook.com/photo_search.php?oid=5553647509&view=all

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 7月 15, 2008 8:39 pm 
離線
Site Admin

I LIke This....

圖檔

heheheh.......

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 7月 15, 2008 10:18 pm 
離線
馬鞍山級
馬鞍山級

http://www.facebook.com/album.php?aid=2 ... 9864&saved
有相睇啦~~

圖檔
咩事呢?~有人重傷?!

圖檔好大雨啊~~!!!

圖檔
好高啊~!!

圖檔
我地好似在地下影敢ge?!

圖檔

大家仲回憶倒果日有咩發生ma?~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 7月 15, 2008 11:10 pm 
離線
新手級
新手級

siutommy 寫:
究竟 20/7/2008 (日) o既時間地點係乜?

佢地又 book 咗個風,星期日就會到架啦。 :)
你同房祖名兩個,可能唔駛去啦。 :lol:
佢地話星期三之後先公佈下次既資料喎。 :wa

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 7月 16, 2008 10:15 am 
離線
牛湖墩級
牛湖墩級

sze 寫:

圖檔

雞雞小姐好有趣, 可愛到呢........ 呵呵呵

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 7月 16, 2008 11:30 am 
離線
新仔級
新仔級

袁小信 寫:
sze 寫:

圖檔

雞雞小姐好有趣, 可愛到呢........ 呵呵呵

哈唔好咁讚人啦
人地怕醜 :lol:

呢個表情唔係個個都做到 哈哈

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 7月 16, 2008 5:50 pm 
離線
牛湖墩級
牛湖墩級

圖檔

俾人影到我笑緊....

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 7月 16, 2008 8:00 pm 
離線
牛湖墩級
牛湖墩級

哈哈,唔知黎緊果班同學見到d相有咩feeling 呢...

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 7月 16, 2008 8:55 pm 
離線
活躍級
活躍級

已經有11版共二百幾段回應,我覺得我地呢一班真係好熱心!!好熱血!! :love
除咗一班好好嘅導師之外,其實個個同學都令我非常深刻!

每個人都有獨當一面嘅才能,好值得我去學習學習...例如冷靜嘅頭腦同準確嘅分析、積極行動嘅態度、強健嘅體魄、對逆境嘅寬容,又有d同學會為公家帶備裝備、為大家做聯絡等...有時真係覺得自己無咩用... :(

一級班同二級班嘅最大分別,除咗學嘅內容深入咗好多外,就係有"過夜"機會!一班人經過幾個晚上,有甜酸苦辣,有日曬雨淋(最貼切),有出生入死(好似誇張咗),點都有d經歷、回憶...記得第一晚,落大雨瞓覺,成晚瞓吓醒吓,又要"不"水,面對營內滴水,積水,慘過住木屋 :( ,但大家又記唔記得,當晚嘅晚餐,係咁多晚中最豐富嘅呢?
到第二個outing晚上,要做野外露宿者,真係真真正正同大自然融為一體...包括所有蚊蟲...但得到嘅,除咗一次寶貴嘅經驗之外,就係第二朝美麗嘅日出...
第三個outing晚上又點呢?起完營,剛剛食完最後一口飯,仲諗住抖一抖...點知...b~~~~~"吹雞"!!!吓!未抺咀喎!!跟住點?大家都知啦...緊急撤退嘛!!不過目的地係自己屋企,哈哈!!
第四個outing,仲正!但內容牽涉WA嘅商業秘密,我都係唔講咁多,費事d師弟師妹少樣嘢玩啦!!但我地就...哈哈...心照啦!!正!!

出發前,大部分嘅同學都係唔相識,但到咗今日,一班有共同經歷嘅人有共同嘅興趣,真係好美滿呀...大家都急不及待,好想即刻行吓山,去吓fun camp,一方面可以試煉吓d技術,另一方面又可以享用吓自己嘅裝備...哈哈,我都有呢個期望呢!!! :lol:

同大家一樣,我都有諗過,升班上三級課程,但我體能真係好唔掂,就算出發體力有7分,但行二個鐘就剩番2...再行一個鐘就得番0...然後就負了...
但最慘都係有落斜恐懼症...成日好驚會碌落山...
希望可以用呢幾個月嘅時間,克服到呢d問題,到時可以再用學員身分,同大家在山上再戰各種逆境啦!!!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 7月 17, 2008 12:15 am 
離線
吊手岩級
吊手岩級

chrischrisc 寫:
已經有11版共二百幾段回應,我覺得我地呢一班真係好熱心!!好熱血!! :love
除咗一班好好嘅導師之外,其實個個同學都令我非常深刻!

每個人都有獨當一面嘅才能,好值得我去學習學習...例如冷靜嘅頭腦同準確嘅分析、積極行動嘅態度、強健嘅體魄、對逆境嘅寬容,又有d同學會為公家帶備裝備、為大家做聯絡等...有時真係覺得自己無咩用... :(

一級班同二級班嘅最大分別,除咗學嘅內容深入咗好多外,就係有"過夜"機會!一班人經過幾個晚上,有甜酸苦辣,有日曬雨淋(最貼切),有出生入死(好似誇張咗),點都有d經歷、回憶...記得第一晚,落大雨瞓覺,成晚瞓吓醒吓,又要"不"水,面對營內滴水,積水,慘過住木屋 :( ,但大家又記唔記得,當晚嘅晚餐,係咁多晚中最豐富嘅呢?
到第二個outing晚上,要做野外露宿者,真係真真正正同大自然融為一體...包括所有蚊蟲...但得到嘅,除咗一次寶貴嘅經驗之外,就係第二朝美麗嘅日出...
第三個outing晚上又點呢?起完營,剛剛食完最後一口飯,仲諗住抖一抖...點知...b~~~~~"吹雞"!!!吓!未抺咀喎!!跟住點?大家都知啦...緊急撤退嘛!!不過目的地係自己屋企,哈哈!!
第四個outing,仲正!但內容牽涉WA嘅商業秘密,我都係唔講咁多,費事d師弟師妹少樣嘢玩啦!!但我地就...哈哈...心照啦!!正!!

出發前,大部分嘅同學都係唔相識,但到咗今日,一班有共同經歷嘅人有共同嘅興趣,真係好美滿呀...大家都急不及待,好想即刻行吓山,去吓fun camp,一方面可以試煉吓d技術,另一方面又可以享用吓自己嘅裝備...哈哈,我都有呢個期望呢!!! :lol:

同大家一樣,我都有諗過,升班上三級課程,但我體能真係好唔掂,就算出發體力有7分,但行二個鐘就剩番2...再行一個鐘就得番0...然後就負了...
但最慘都係有落斜恐懼症...成日好驚會碌落山...
希望可以用呢幾個月嘅時間,克服到呢d問題,到時可以再用學員身分,同大家在山上再戰各種逆境啦!!!

好高興聽到你的分享 :mrgreen: 好用心的一篇文章 亦好高興你可以在
這裏認識到一班志同道合的朋友 :lol: 每一個經歷同體驗都係一個成長的階段
你係正常o家,現在的生活、衣著、用品都開始有行山佬的味道 :mrgreen:
三級班呀 2:! 唔難~!!比心機呀體能嘅野都係練o家o者,成事在天、謀事在人~!!

亙勉之 :)

咬緊牙關 落場後只須盡力去跑
有成功 有失敗 但不要放棄~!!
本門內功,山形地勢 2:!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 7月 17, 2008 12:46 am 
離線
新仔級
新仔級

各位戰友, 今個星期日小弟出席唔到了, 你地加油喇!!奸巴爹~遲d再夾下時間一齊玩山啦~(':twisted:')

皇榜

考核日期如下,以下有三個日子請墳寫可出席的日期,並在以下日子填上自己的的名字
並PM我你的中文全名及別名 極度歡迎你地3次都出席

集合地點: 待定(網上公布)
時間: 9:00am - 5:00pm

(三) 20/7/2008 (日)
1. chris
2.
3. Samuel
4. Benson
5.
6. 房祖名
7. Tommy
8.
9.

:twisted: :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 7月 17, 2008 8:59 am 
離線
活躍級
活躍級

ho 寫:
各位戰友, 今個星期日小弟出席唔到了, 你地加油喇!!奸巴爹~遲d再夾下時間一齊玩山啦~(':twisted:')

皇榜

考核日期如下,以下有三個日子請墳寫可出席的日期,並在以下日子填上自己的的名字

1. chris
2.
3. Samuel
4. Benson
5.
6. 房祖名
7. Tommy
8.
9. Hilda

等我補上la!!!!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 7月 17, 2008 9:13 am 
離線
馬鞍山級
馬鞍山級

今個星期又係一個training day~~哈哈~~
有有新野比大家玩~~ :mrgreen:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 7月 17, 2008 10:10 am 
離線
牛湖墩級
牛湖墩級

Hilda 寫:
ho 寫:

皇榜

1. chris
2.
3. Samuel
4. Benson
5.
6. 房祖名
7. Tommy
8.
9. Hilda

等我補上la!!!!

我都想黎玩多日架, 可惜今年毅行班隊友話我成日過黎WA幫手,冇試過full term練習,好似唔係咁滿意,所以黎唔到了。

大家加油啦,星期日在八仙嶺上同你地加油,呵呵呵

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 7月 17, 2008 11:15 am 
離線
Site Admin

經常從人口中提及的:生命影響生命!

最記得因為有位朋友,他說:本身我係黎諗住陪人玩,我無乜興趣玩山,但經過今次我愛上了"山"!很感人....正是我們做的推廣、正是我們希望人透過野外中改變!

態度上到心態上也改變了!

很完美的一次山藝班~~待續中!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 7月 17, 2008 4:07 pm 
離線
牛湖墩級
牛湖墩級

Keke.....阿sze , 可能今個星期見到d仲感人ge呢 :lol: :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 7月 17, 2008 5:41 pm 
離線
新仔級
新仔級

袁小信 寫:
Hilda 寫:
ho 寫:

皇榜

1. chris
2.
3. Samuel
4. Benson
5.
6. 房祖名
7. Tommy
8.
9. Hilda

等我補上la!!!!

我都想黎玩多日架, 可惜今年毅行班隊友話我成日過黎WA幫手,冇試過full term練習,好似唔係咁滿意,所以黎唔到了。

大家加油啦,星期日在八仙嶺上同你地加油,呵呵呵

好可惜今個星期唔可以同你地一齊上山。你地俾心機接受教練們既考驗呀!

記得影多d相呀2:!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 7月 17, 2008 7:26 pm 
離線
活躍級
活躍級

Hilda 寫:
ho 寫:

皇榜

1. chris
2.
3. Samuel
4. Benson
5.
6. 房祖名
7. Tommy
8. Bonnie
9. Hilda

等我補上la!!!!

再加多一個!!!!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 7月 17, 2008 7:30 pm 
離線
馬鞍山級
馬鞍山級

今個星期我同啊why 以經準備左一個新奇又次激ge 活動比大家~~哈哈~~
一定好玩過去海洋公園嫁~~ :mrgreen:

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 373 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 89101112131415  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 0 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :