野外歷奇 WA Club

這裡有著形形式式不同的討論題目,歡迎各會友談天說地!
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 5:29 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 8 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : 經過
文章發表於 : 週三 3月 30, 2005 4:44 pm 
離線
大帽級
大帽級

圖檔
02年8月12日,我的一級班的第一個outing,得到你的親自教授.
之後你在leature讚我圖針唔錯....

圖檔

完成二級時正是12月,我加入WA,和你,你仔仔同一班義工一齊都Fun Camp.
當中我是最細的helper,什麼都唔識...亦是和你唯一一次的fun camp.

第一次自己一個做leader,城大so so 莊,猴塘溪...
行完後,你同綿羊講我可以了...

第一次入基地=>洗碗
第一次入小組圖針,1對12你同anna 講我唔差...
第n次入小組圖針,你比4個我,你同我講因為我第一次講...
第一次講topic,你同我講得零分,你問我怕什麼...
到我前一次講topic,你講我有你無prepare時的水準
你離開時同3級的學員講我只有你的5成,
其實你係想講我已有你的5成...
你離開時講說交比我,並唔係說這個班...

你叫我做事要有交帶,點解你咁大件事都咁唔交帶...

退修--一個比自己反思的空間同時間.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 3月 30, 2005 4:54 pm 
離線
大帽級
大帽級

圖檔

和你在基地的生活,就好似一家咁...
一星期有2,3日在山上,
一星期有4,5日都見到你...

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 3月 30, 2005 4:58 pm 
離線
大帽級
大帽級

圖檔

圖檔

在一齊上山,但多數都時各自各工作,
很少好似上次這樣...
好有一team的感覺...

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 3月 30, 2005 5:02 pm 
離線
大帽級
大帽級

sorry,個server同我一樣咁大...down左了

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 3月 30, 2005 7:18 pm 
離線
吊手岩級
吊手岩級

:( 考山教前數weeks 第一次 自己在猴唐溪Set Abselling,...亞龍都話我零分,....
:( 在天鷹上Set "搖搖" for 一級Rock 你話"5分鐘內完成就高手", 但我用了N個5分鐘,...但你這樣說我已很高興,...而且我feel到,你過緊料比我,...當時真的真的很開心,...多謝你,...
:( 你比我一個人去石澳set Rock Fun Day 比班"大老細", 雖然係第一次,又擔心,又辛苦,但好enjoy,...做完後到City 準教Training, 要show full kit, 你話"我係來考Rock,...唔係山藝wor",....我希望可以做到,...可能你冇得選擇,但多謝你對我的信任,...
:( 但係始終都冇機會比你評我開一,二級班,....!!!

— ''攀石佬''
登山,不是為了要征服一座高山,而是要挑戰自我。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 3月 30, 2005 7:33 pm 
離線
大帽級
大帽級

就在你的指導下一步一步的成長...

到前年的教練班,雖然你話我係時候,但我都因為自信的問心而唔報名.
但你都比我sit 堂...

上年總會出ad.,你再叫我試下,你說我已有一個"一般"教練的能力.
我想了好久,想到你唔開心時說的話...

年年開教練班,但班班都自己教

之後我都同你講我去考係因為你須要我...
到現在我須要你幫我實習,你反而離開左...

好想由你幫我完成實習,好想有你看著我成為一個你認為合格的教練...

點解...你點解咁狠心...狠心離開我們...師傅...

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 3月 30, 2005 10:11 pm 
離線
吊手岩級
吊手岩級

相似,....同他去屯門開一級Rock 理論,...很懷念
當時還跟他談論很多很多,e.g.我的性格,山教,開班...他還說遲D再說過,...
而當中也跟他說過自己雖然Pass o左,但總覺自己唔OK,又冇料,又冇自信,但他說:"你除o左性格之外,的的確確係個夠料的一級山教",...當時他真的比了很大的豉勵,...謝謝你
但始終未丁完, 你就....!

— ''攀石佬''
登山,不是為了要征服一座高山,而是要挑戰自我。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 3月 31, 2005 11:32 am 
離線
大帽級
大帽級

如今的我,懷有抱負,立身處世,行事有方,
誰令我堅強,敢面對艱苦,師長教導,成就了我

送給你的...

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 8 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 0 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案