野外歷奇 WA Club

這裡有著形形式式不同的討論題目,歡迎各會友談天說地!
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 3:11 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 59 篇文章 ]  前往頁數 123  下一頁
發表人 內容
 文章主題 : 徵求:小龍的口頭嬋
文章發表於 : 週四 3月 31, 2005 1:37 am 
離線
活躍級
活躍級

如果你仲記得一d阿龍既口頭嬋, 讓大家可以回味

「咱家.....」
「你冇野呀, 阿叔!」
「大家過黎圍一圍我先....」
「你唔好蝦我講英文」
「control your language....」
「好喇, 我地再行前少少(即再深入d了解)......睇下呢個繩結既分類.」....
「你條死仆街」
「去推番個拕」
「阿伯好惡架!!」
「好喇, 依家傷者被蛇咬傷......(學員在諗辦法之際....).......
好喇...依家傷者話比你知佢好凍...(學員在滴汗...繼續諗辦法......過多2分鐘)......
好喇......咱家呢, 其他人都開始覺得唔舒服喇.....(學員在小阿龍...)
ok.....依家個傷者暈左..(問你死未)」
「去南山村食宵夜」
「去深水埗食煲仔飯」

係你教識我攀岩的,
係你教我買那對攀石鞋的
我會留住那對鞋...龍..我愛你

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 3月 31, 2005 1:46 am 
離線
Site Admin

" 麻煩果位阿叔黎幫幫手呀.."
"hi 大家好,我叫阿龍, 大家叫我阿龍就得"
"咩姐,你咪理,咱家你貪我靚仔呀.."

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 3月 31, 2005 3:22 am 
離線
大東級
大東級

1) What you are talking seven?

2) 錶你有冇.......

永遠是,我山中老師,永遠是!!

小平攝影空間
http://www.fotogb.com/hoshun

回頂端
 個人資料  

文章主題 : 通常行緊山時...
文章發表於 : 週四 3月 31, 2005 10:40 am 
離線
新仔級
新仔級

通常行緊山時...

當大家見到無乜路或者密林時,阿龍會唱:
「當真正願意爆一個林...」
(在場就要看看有沒有爆林勇士了, 當年我班的爆林王係Alex)

當大家見到分岔路,特別是得左同右時,阿龍就會唱:
「你要向右還是向左走...」(←我永遠覺得佢唱呢句最好聽)
(在場的人有的就會笑佢、有的就會小佢)

以龍的傳人身份努力下去!
因為,死肥龍一定會靜靜雞在某一個山上,
陰陰咀笑咁睇實我地的!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 3月 31, 2005 1:36 pm 
離線
大帽級
大帽級

~ delay no more
~ belay on, on belay

...............................

:+:生存的人 活著的人
他們一起追求夢想
為的是超越傷痛的目標

走了的人 老了的人
他們心中仍充滿著那獨一的熱情:+:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 3月 31, 2005 1:49 pm 
離線
大帽級
大帽級

如果我係你, 我都好明你ge感受.....

mountain lillian coil.....意大利粉腸.....

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 3月 31, 2005 5:09 pm 
離線
活躍級
活躍級

在基地:
「panda 快d 過黎幫手襟住jason, 等我咬佢屎忽, 禁住佢隻腳呀......」

「我依家係好認真, 好series架..」(佢發唔到serious個音)

「腸腸, 過黎食飯喇....」

我唔記得除鞋走左入屋......「除鞋呀, 死仆街....」

有次班小朋友玩absliding, 我冇拉繩尾, 佢面青青咁衝埋去拉番住
然後小左我1個月......佢常常同我講「我好尊重生命!」, 「我好重視生命!」

我上三級m班, 有個同學仔叫 藍偉富
但史弗龍係我隔離話「家富, 你過黎幫幫手..」
我:「做乜叫佢做家富?」
龍:「佢姓冚」

如果你有個玲字係個名度,你將會叫「家玲」

係你教識我攀岩的,
係你教我買那對攀石鞋的

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 3月 31, 2005 5:13 pm 
離線
活躍級
活躍級

「番來囉....番來囉....番來囉.......」

係你教識我攀岩的,
係你教我買那對攀石鞋的

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 3月 31, 2005 10:38 pm 
離線
蚺蛇級
蚺蛇級

panda 寫:
「腸腸, 過黎食飯喇....」 仲吠…仲吠…信唔信我…信唔信我…打死你…打死你…! (其實一路都打緊腸腸)

我唔記得除鞋走左入屋......「除鞋呀, 死仆街....」 應該係"死仆偕"… 亞龍叫panda

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 3月 31, 2005 11:06 pm 
離線
活躍級
活躍級

阿龍:「panda,知唔知呢個係咩黎?」(他將所有手指集齊,成雞嘴形狀)
panda: 「唔知呀」
然後阿龍將雞嘴偷襲何b仔..

係你教識我攀岩的,
係你教我買那對攀石鞋的

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 3月 31, 2005 11:47 pm 
離線
活躍級
活躍級

阿龍對我說﹕「我最憎人肥!」(我會減肥的!)

阿龍有時候打電話o黎會咁講﹕「Ric Ric,我愛你...你愛唔愛我﹖」
我﹕「愛你一半啦...」
阿龍﹕「咁係上半、下半、左半定右半...」
我﹕「唔係,係前半或者後半...」
阿龍﹕「.....」

痛苦使我興奮 連放血都吸引
亦顯得我神聖犧牲作陪襯

我就係Ric。山野匹夫。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 3月 31, 2005 11:47 pm 
離線
活躍級
活躍級

阿龍有時候打電話o黎會咁講﹕「Ric Ric,我愛你...你愛唔愛我﹖」
我﹕「愛你一半啦...」
阿龍﹕「咁係上半、下半、左半定右半...」
我﹕「唔係,係前半或者後半...」
阿龍﹕「.....」

痛苦使我興奮 連放血都吸引
亦顯得我神聖犧牲作陪襯

我就係Ric。山野匹夫。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 4月 01, 2005 12:07 am 
離線
蚺蛇級
蚺蛇級

maninhill 寫:

「我最憎d死肥仔」然後就會指住阿ric,永遠唔會指自己
「有冇掛住我呀12,o黎ar...咬啖先!」每次見到都會講
「我頂你個肺」串親佢實個

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 4月 01, 2005 12:50 am 
離線
吊手岩級
吊手岩級

"poo 你亞摸system" -- Level 3 專用名詞
"我地D瘦人,唔同你D死肥仔玩,行開D la" -- 近期收身後always say that
"兜除窩麵" -- 大排檔必叫,....

— ''攀石佬''
登山,不是為了要征服一座高山,而是要挑戰自我。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 4月 01, 2005 12:51 am 
離線
Site Admin

小龍:你個"比人筒"(實際是Grace童),你因住我搶走小明呀!
小恩:你慳D啦!小明只會鍾意我一個...
小龍:你慳D啦!死肥佬!!!小明係唔會鍾意男人架!

小龍:我個日幾驚比小明開車撞死我呀!0個日我接GRACE童0者...
(小恩:其實小明吃你的醋呀!!!這句說話佢同每一個與我新相識的WA兄弟都講...)

Butterfly Jason

小龍:我其實暗戀0左一個人好耐...
小恩:得啦!!!我知你暗戀我好耐,你死左條心去吧,因為我已經有小明!
小龍:你去死啦!!!

學懂感恩讚主

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 4月 01, 2005 1:19 am 
離線
Site Admin

自佢瘦身後, 佢會不斷重覆
" 我係何"瘦身"
"我係最新的代言人"

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 4月 01, 2005 1:41 am 
離線
活躍級
活躍級

佢打電話去simon serena屋企,佢妹妹接聽
龍:「唔該simon」
妹:「佢係廁所,你邊位搵佢,我幫你話佢知」
龍:「我係佢老婆」
妹:「下!!??」
龍:「我係佢老婆。」
妹:「你係佢老婆?」
龍:「(不耐煩地..), 係呀!, 我係你阿嫂呀!!!叫佢出黎打比我啦!」

之後佢個妹一面苦惱咁問simon:「阿哥,乜你結左婚喇咩?」

到英昌買架生

panda:「幾錢?」
光仔:「500元」
panda:「可唔可以平d」
光仔:「好平架喇」
panda:「阿龍價啦」
光仔:「差唔多架喇」

阿龍突然衝埋黎
龍:「邊有人好似你咁講價架!等我黎...」
(一面兇神惡殺)
「喂, 老細, 500蚊下嘩, 唔夠咪600囉...再唔夠我比700喇!!!, 夠唔夠先!!!咁先係講價架麻!! 」
panda:「...........」

係你教識我攀岩的,
係你教我買那對攀石鞋的

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 4月 01, 2005 1:54 am 
離線
大帽級
大帽級

引言回覆:
Butterfly Jason

什麼是 Butterfly Jason?

:+:生存的人 活著的人
他們一起追求夢想
為的是超越傷痛的目標

走了的人 老了的人
他們心中仍充滿著那獨一的熱情:+:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 4月 01, 2005 1:56 am 
離線
活躍級
活躍級

今晚特別有靈感
寫多兩篇...

在深水埗煲仔飯...
侍應:「死野未呀?(即係寫野未呀?)」
龍:「有咩食呀?」
侍應:「咩都有得食.」
龍:「咁唔該你幫我寫個漢堡飽,再比多兩籠蝦餃,同埋叉燒飯」
侍應:「冇喎...」
龍:「頭先你又話咩都有得食既...你地都聽到架(問我地)..」
侍應:「(一面無奈)..唔係呀...個餐牌寫住個d.....」

阿龍, 其實你係咪想同我地玩下乍?
個日好累, 想係架車度睡著左, 然後報警話自己唔舒服, 等救護車來送你入醫院。
你係咪打算喱埋係個山度等我地搵你, 你先會出黎?
唔好玩啦....出番黎, 楷楷好想再請你食宵夜

係你教識我攀岩的,
係你教我買那對攀石鞋的

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 4月 01, 2005 2:42 am 
離線
新仔級
新仔級

上三級爬飛鵝山時
消防車停係山下面以為我地被困
阿龍打返去999
同控制中心講
「如果你地真係上黎既,帶d啤酒汽水上黎就一流喇!」

回頂端
 個人資料  

文章主題 : 羅家英的對話
文章發表於 : 週五 4月 01, 2005 6:44 am 
大佬佢成日講那段:「你愛唔愛ar,你愛我會俾你,你唔愛我唔俾你,冇理由你愛我唔俾你,你唔愛我又俾你, 咁究竟你愛唔愛」(當冒正趕住攞番個電話來打)

回頂端

文章主題 :
文章發表於 : 週五 4月 01, 2005 12:39 pm 
離線
新仔級
新仔級

[quote="panda"]佢打電話去simon serena屋企,佢妹妹接聽
龍:「(不耐煩地..), 係呀!, 我係你阿嫂呀!!!叫佢出黎打比我啦!」

之後佢個妹一面苦惱咁問simon:「阿哥,乜你結左婚喇咩?」

[quote]

令我諗起~~

同事幫我聽左手提:明愛
龍:係唔係明愛暗戀補習社呀?
同事:莎莉行開左,你邊個搵佢,我一陣叫佢覆你
龍:我係大雄,我同靜宜出左d問題,你可唔可以幫下我.
同事:........

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 4月 01, 2005 6:44 pm 
離線
Site Admin

阿龍仲好興成日九唔搭八呀...
我 : 喂~~
龍: 你好, 我地呢度係九龍差館打黎 , 呢位阿叔 .....
我 : (( 不知道發生何事))) 唔好意思, 你打錯

好多時佢都會自稱自己是 殯儀館打黎 , 又或者係差館
但是每次我多數都認得出係佢,
叫佢唔洗扮野喇....

永遠懷念

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 4月 01, 2005 7:11 pm 
離線
吊手岩級
吊手岩級

panda 寫:
在基地:
「panda 快d 過黎幫手襟住jason, 等我咬佢屎忽, 禁住佢隻腳呀......」

「我依家係好認真, 好series架..」(佢發唔到serious個音)

「腸腸, 過黎食飯喇....」

我唔記得除鞋走左入屋......「除鞋呀, 死仆街....」

有次班小朋友玩absliding, 我冇拉繩尾, 佢面青青咁衝埋去拉番住
然後小左我1個月......佢常常同我講「我好尊重生命!」, 「我好重視生命!」

我上三級m班, 有個同學仔叫 藍偉富
但史弗龍係我隔離話「家富, 你過黎幫幫手..」
我:「做乜叫佢做家富?」
龍:「佢姓冚」

如果你有個玲字係個名度,你將會叫「家玲」

我好D,..."冚嘉良",.....亞龍比我的WA法號(Call Sign)

— ''攀石佬''
登山,不是為了要征服一座高山,而是要挑戰自我。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 4月 01, 2005 10:44 pm 
離線
新仔級
新仔級

莎莉 寫:
panda 寫:
佢打電話去simon serena屋企,佢妹妹接聽

引言回覆:

令我諗起~~

同事幫我聽左手提:明愛
龍:係唔係明愛暗戀補習社呀?
同事:莎莉行開左,你邊個搵佢,我一陣叫佢覆你
龍:我係大雄,我同靜宜出左d問題,你可唔可以幫下我.
同事:........

莎莉??妳都係明愛做+????

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 59 篇文章 ]  前往頁數 123  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 0 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :