野外歷奇 WA Club

這裡有著形形式式不同的討論題目,歡迎各會友談天說地!
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 5:12 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 59 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週五 4月 01, 2005 11:14 pm 
離線
新仔級
新仔級

龍:溫溫,你o向邊度?
溫溫:um....
龍:似乎你迷失左你既方向喎, 不如搵個社工同你傾下?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 4月 02, 2005 12:18 am 
離線
新仔級
新仔級

阿龍講過:
"唔洗緊張…只要你1 個星期入面用8、9日去練繩,就一定上到飛鵝山,唔係好辛苦je~!"

『弱者困於環境;智者利用環境』

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 4月 02, 2005 1:24 am 
離線
蚺蛇級
蚺蛇級

龍:「阿小豬」
朱女:「我係朱女呀,唔係小朱呀,唔好再叫錯」
龍:「我只係愛lillian一個,i love lillian」
初初識佢o既時候都會講錯
.........................................................................

咱家有兩個蛋散比蛇咬...........做case時會講

.........................................................................

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 4月 02, 2005 3:50 am 
離線
活躍級
活躍級

活動:成長的龜公
人物:一班活潑可愛的細路跑來跑去
時間:入夜煮完晚飯後
地點:北潭路四周會好黑,只有營燈照著

阿龍:「(語重心長地).其實呢...呢度..我想話比你地知呢.. 呢度好容易會撞到野架」..(panda 馬上變臉, 好嚴肅咁企係龍隔離)
細路:「(靜晒) 下??...唔係呀...(然後女仔會自動黐埋一團)」
龍:「真係架..好易撞到野架..你地唔好周圍走呀...」
細路:「唔..好嚇.我..我最驚呢d野架...唔好攪我....」
龍:「你地要小心d, 個d野好快架.......」
細路:「(曷斯底里地) 會有咩見到架?????快d講啦」
龍:「如果你周圍走,就會撞到.車啦,同埋阿旺囉.」
細路「妖...頂你個肺...仆街....嚇x得我丫...」(然後散水)

panda 以鄙視的眼光望住阿龍.....因為佢第一次以為真係會撞到野, 所以個樣都變埋。

係你教識我攀岩的,
係你教我買那對攀石鞋的
我會留住那對鞋...龍..我愛你

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 4月 02, 2005 6:25 am 
離線
活躍級
活躍級

panda:「點解叫野外歷奇?」
龍:「因為我鍾意係野外fing旗」

係你教識我攀岩的,
係你教我買那對攀石鞋的

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 4月 02, 2005 10:14 am 
離線
新仔級
新仔級

Rainbow 寫:
阿龍講過:
"唔洗緊張…只要你1 個星期入面用8、9日去練繩,就一定上到飛鵝山,唔係好辛苦je~!"

我果時真有帶住繩仔係火車到打繩結同同火車既扶手練架.....人地睇落來都幾痴線架~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 4月 02, 2005 10:18 am 
離線
新仔級
新仔級

Rainbow 寫:
阿龍講過:

我果時真有帶住繩仔係火車到打繩結同同火車既扶手練架.....人地睇落來都幾痴線架~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 4月 02, 2005 1:38 pm 
離線
Site Admin

我就只係係巴士上打, D人望下就扮睇唔到喇....

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 4月 02, 2005 3:09 pm 
離線
新手級
新手級

仲有

『我作為一個山藝教練, 解扣係難我唔到嫁』

跟住啪一聲就解開左....... 點解會係啪一聲.因為果個吾係Carabiners.

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 4月 02, 2005 4:49 pm 
離線
活躍級
活躍級

二級山藝班
在大灘營地做case完之後
龍:「嗱, 同學們.... 同學.....同學.....聽住喇.....
依家係12點半, 大家可以去瞓覺喇...
聽朝一早呢, 大家就會係 "個個山度" (指著最遠的一座山) 起身食早餐架喇.,
今晚大家瞓得好d, ok? 」

班學員....「xxxxxxxxxxxxxxxxx」
龍:「係喇...哈哈哈哈......其實呢........我好明白你地呢一刻感受, 係咪好想打我呢?」

係你教識我攀岩的,
係你教我買那對攀石鞋的

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 4月 02, 2005 9:40 pm 
離線
大帽級
大帽級

亞龍以前成日都會講:「我有我瘋狂」.....

:+:生存的人 活著的人
他們一起追求夢想
為的是超越傷痛的目標

走了的人 老了的人
他們心中仍充滿著那獨一的熱情:+:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 4月 02, 2005 11:59 pm 
離線
新手級
新手級

係我上二級班既時候聽到

龍:(好大聲咁講)我係高塘XX號地下何生,係咪我d朋友坐架24坐入黎探我都唔得呀!!
龍:咁無野啦!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 4月 03, 2005 1:00 am 
離線
活躍級
活躍級

有次panda同阿龍、阿伯、伯嫂、brian, 溫溫係基地玩大富翁
經過一輪混戰, 阿龍成為左大地主, 全因佢係大富翁銀行偷錢(每次$5000), 加上趁人唔留意, 偷偷擲左人地粒骰(即係skip左人地幾次, 然後買地), 第二大地主係阿伯, 而panda當時窮到得番1000元, 兼踩中阿伯笪地, 咁要抵押d物業, 不過panda唔想, 想後數, 但阿伯唔肯..
於是panda問阿龍借錢......
panda:「龍,借5000元黎得唔得?」
龍:「唔得。」
panda:「好! 下次你踩到我笪地我唔收你錢好唔好!」
龍:「唔好。」
panda:「好!」「你條仆街,我將我所有野比晒阿伯,你奶硬野!」
龍:「好呀..你咪比囉!比丫....」
panda馬上點算資產..收拾行裝..
「阿伯,我比晒你!」
panda將所有錢移過去比阿伯
「等陣!!!!!!!!, 死仆街, 我借錢比你, 你條冚家產!!!」
panda從屎忽龍手上接過一張5000元找數...

係你教識我攀岩的,
係你教我買那對攀石鞋的

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 4月 03, 2005 1:05 am 
離線
牛湖墩級
牛湖墩級

我嗰次都係到

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 4月 03, 2005 1:56 am 
離線
新仔級
新仔級

咁玩大富翁都得既咩? :?:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 4月 03, 2005 2:02 am 
離線
活躍級
活躍級

係好自由的, 過程中你可以找人做伙伴, 也可以討價還價, 私底下底押物業, 談判, 或者借錢, 叫人唔好買樓等等, 都只要對方肯聽你講, 做乜都得, 好好玩的..

係你教識我攀岩的,
係你教我買那對攀石鞋的

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 4月 03, 2005 2:08 am 
離線
活躍級
活躍級

每次有兄弟講緊電話..
佢都會用一把好淫賤既村姑聲音係隔離叫囂:「聲生(先生)喔……你得未啫….快d喇…...人地忍得好先古(辛苦)呀…..我幫你吹丫….呀….呀…喲…...」
如果佢同你friend d , 就會搶埋你個電話同對面個個講
「喂, (同樣都係咁淫賤), 你係邊個呀…..條仆街想叫雞唔比錢呀!, 下? , 你係佢女朋友? 咁冇野喇...我比番佢聽, 不過條叫雞數你記得幫佢找..哈哈哈」

係你教識我攀岩的,
係你教我買那對攀石鞋的

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 4月 03, 2005 11:14 pm 
離線
活躍級
活躍級

龍:「知唔知點解 lwjason ?」
panda:「唔知」
龍:「因為佢老豆生仔由 A 開始排,排到落 LW,佢個細路應該叫LX jason。」  

係你教識我攀岩的,
係你教我買那對攀石鞋的

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 4月 04, 2005 1:23 pm 
離線
馬鞍山級
馬鞍山級

阿龍真係好鐘意玩大富翁,我同stanley都同佢玩過,我地2個人夾埋都唔係佢手腳,佢玩得好叻,玩時仲好開心,玩到差d唔得得開班添.

http://hk.myblog.yahoo.com/stanliris/index?l=f&id=28

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 4月 04, 2005 2:45 pm 
離線
新仔級
新仔級

係呀!大富翁係阿龍好喜愛的遊戲,佢好自豪咁同我講,佢每次都贏,從來都冇輸過!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 4月 04, 2005 11:28 pm 
離線
吊手岩級
吊手岩級

記得上年有一次開初班,個日落哂狗屎,完左之後我落左基地,當時阿龍佢好攰
訓緊覺,之後馬基話玩大富翁,佢即刻彈左起身玩,諗起都回味,慶幸我有機會同阿龍玩過大富翁!!

多謝師父!!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 4月 05, 2005 12:23 am 
離線
牛湖墩級
牛湖墩級

引言回覆:
記得上年有一次開初班,個日落哂狗屎,完左之後我落左基地,當時阿龍佢好攰
訓緊覺,之後馬基話玩大富翁,佢即刻彈左起身玩,諗起都回味,慶幸我有機會同阿龍玩過大富翁!!

0個日我都係度,之前開班0個陣亞龍買0左D 0野食入0黎,我地食唔曬,最後我地重要猜糯米雞添。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 4月 05, 2005 3:12 am 
離線
Site Admin

個次都是我和龍玩最後一次的大富翁, 因為之後佢係咁叫我玩都唔玩, 原因是佢唔會比你中途唔玩的, 就算幾夜佢都要你一定玩晒先訓的.....

好懷念呀....

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 4月 05, 2005 3:12 am 
離線
Site Admin

個次都是我和龍玩最後一次的大富翁, 因為之後佢係咁叫我玩都唔玩, 原因是佢唔會比你中途唔玩的, 就算幾夜佢都要你一定玩晒先訓的.....

好懷念呀....

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 4月 05, 2005 11:41 pm 
離線
活躍級
活躍級

有次幫手帶展翅兩日, 對口單位個社工叫mandy (不是wa個個)
第二日係猴糖溪對面的護土牆玩完absliding, 同班仔仔女女玩得好開心, 社工mandy則坐在一旁,阿龍無端端大叫「mandy..mandy..mandy返黎呀..唔好亂走呀, .小心車呀..」
大家一頭霧水,問下佢做乜春,阿龍即刻指住成日係猴塘溪出沒既狗,話:「冇呀..我見到mandy, 咁叫佢小心d過馬路之麻」, 然後繼續大叫「mandy, 返黎呀...我好掛住你呀.」(隻狗回一回頭望下邊個咁大聲講野, 邊望邊走)

係你教識我攀岩的,
係你教我買那對攀石鞋的

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 59 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 0 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :