野外歷奇 WA Club

這裡有著形形式式不同的討論題目,歡迎各會友談天說地!
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 5:42 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 84 篇文章 ]  前往頁數 1234  下一頁
發表人 內容
 文章主題 : 再上山走走嗎?
文章發表於 : 週二 6月 10, 2008 9:11 pm 
離線
新仔級
新仔級

:haha
Hello, 我叫 Mei Mei, 係上個月一級山藝既同學仔, 亦都係Ah C 既學生啊...
C叔叔, 我睇過你同你老婆既相呀, 哈哈, 男才女貌啊..... 2:!

我上嚟係想召集各方友好, 再上山走走既..... 2:!

上次最後一堂天公不做美, 我地都無完成大灘既所有 CHECKPOINT..... :mrgreen:
雖然我仲係好驚青, 又要人照顧.......不過我愛上左呢 2:!
唔知道有無同學仔會睬我呢.......嘻嘻.........如果有興趣的話, 我地再上山完成A - Z咁多個 CHECKPOINTS 啦.. :mrgreen:

就約定七月第一個星期日好嗎.......希望有人回覆我吧.......CC, 我都好想你去架!!! :wa

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Good site for camp
文章發表於 : 週二 6月 10, 2008 9:24 pm 
離線
新仔級
新仔級

http://www.afcd.gov.hk/tc_chi/country/c ... am_11.html

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 6月 10, 2008 9:39 pm 
離線
Site Admin

呢班同學仔好快就已經再約去再戰定向區啦,不過上次約期撞正有其他同學仔,正開始上二級班,所以明白安全情況下,只好改期再戰,今次正係好時機! :mrgreen:

男才女貌你一定話緊我地啦,嘻嘻

:lol:

最壞的打算;最好的準備!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 6月 10, 2008 11:54 pm 
離線
馬鞍山級
馬鞍山級

有野我又玩~~ :mrgreen:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 6月 11, 2008 12:49 am 
離線
牛湖墩級
牛湖墩級

哈哈,好似冇A-Z26個CHECKPOINT咁多XD
C叔叔....嗯嗯....
預埋我~~ -V-

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: Good site for camp
文章發表於 : 週三 6月 11, 2008 12:49 am 
離線
牛湖墩級
牛湖墩級

Mei Mei 寫:
http://www.afcd.gov.hk/tc_chi/country/cou_vis/cou_vis_cam/cou_vis_cam_cam/cou_vis_cam_cam_11.html

難道你想去訓一晚 :wa :wa :wa

回頂端
 個人資料  

文章主題 : 好嘢!!!
文章發表於 : 週三 6月 11, 2008 9:08 am 
離線
新仔級
新仔級

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
哈哈哈......好開心呀.........七月六號見啦各位!!!!!

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: 再上山走走嗎?
文章發表於 : 週三 6月 25, 2008 9:15 pm 
離線
新仔級
新仔級

Mei Mei 寫:
:haha
Hello, 我叫 Mei Mei, 係上個月一級山藝既同學仔, 亦都係Ah C 既學生啊...
C叔叔, 我睇過你同你老婆既相呀, 哈哈, 男才女貌啊..... 2:!

我上嚟係想召集各方友好, 再上山走走既..... 2:!

上次最後一堂天公不做美, 我地都無完成大灘既所有 CHECKPOINT..... :mrgreen:
雖然我仲係好驚青, 又要人照顧.......不過我愛上左呢 2:!
唔知道有無同學仔會睬我呢.......嘻嘻.........如果有興趣的話, 我地再上山完成A - Z咁多個 CHECKPOINTS 啦.. :mrgreen:

就約定七月第一個星期日好嗎.......希望有人回覆我吧.......CC, 我都好想你去架!!! :wa

上次我個post雖然凈係得靚仔C同兩位師兄報名, 好似無其它同學仔睬我咁...嘻嘻, 其實我已經暗地裏聯絡哂佢地, 不過佢地唔慣上嚟呢度回覆我啫....而家再喺呢度邀請各位靚仔靚女們....有興趣既話請喺下面留你個大名....到時一定等埋你先出發架!!! 不過我地商量過...摘左第二個日子:七月十三號 (宜遠足):mrgreen:
我而家就順便幫我幾個同學仔報左名先.......
1. Mei Mei 2:!
2. Ashley
3. Ashley 個仔
4. Pandora Box
5. Hilda
6. Rebecca
7. Benson
8. 阿亮
9.
10.
11.
12.
唔知道靚仔C同兩位師兄果曰會唔會出現呢? ..........
:mrgreen:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 6月 25, 2008 10:12 pm 
離線
蚺蛇級
蚺蛇級

7月13日我們會係西貢開一級班, 睇下有冇機會撞到 :mrgreen:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 6月 25, 2008 10:23 pm 
離線
新仔級
新仔級

是遠足還是camp ar??????? :wa 我又想來.... :sniper

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 6月 26, 2008 4:13 am 
離線
Site Admin

chingngai 寫:
是遠足還是camp ar??????? :wa 我又想來.... :sniper

呢班係一級班既同學仔, 應是 1 day trip 黎. :mrgreen:

回頂端
 個人資料  

文章主題 : 仲有無人報名呀?
文章發表於 : 週四 6月 26, 2008 9:34 am 
離線
新仔級
新仔級

嚟啦嚟啦, 愈多人愈好!!!! 係去大灘定向區玩嘢....不過如果你地鍾意既話, 訓埋又何妨?! :mrgreen:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 6月 26, 2008 10:16 am 
離線
新仔級
新仔級

HIHI MEI MEI... 我是再上一期的一級班,join埋你地去得唔得呀?...haha :mrgreen:

圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 6月 26, 2008 12:14 pm 
離線
蚺蛇級
蚺蛇級

一級班嗰道係白沙澳定向區 :mrgreen:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 6月 27, 2008 12:22 am 
離線
新仔級
新仔級

siutommy 寫:
HIHI MEI MEI... 我是再上一期的一級班,join埋你地去得唔得呀?...haha :mrgreen:

當然得啦!!!!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 6月 27, 2008 12:33 am 
離線
新仔級
新仔級

sze 寫:
呢班同學仔好快就已經再約去再戰定向區啦,不過上次約期撞正有其他同學仔,正開始上二級班,所以明白安全情況下,只好改期再戰,今次正係好時機! :mrgreen:

男才女貌你一定話緊我地啦,嘻嘻

:lol:

阿C, 我知你13號果日要做導師, 可唔可以十二號陪我地去呀? (如果佢地都可以既話), 我好想你去呀!!!

:mrgreen: 我地可以12號果日上山訓一晚啊, 我會帶營架!!! :haha

仲有, 唔知 其他師兄 係咪都無問題呢?
:mrgreen:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 6月 27, 2008 12:51 am 
離線
牛湖墩級
牛湖墩級

師兄就冇啦><
小弟ok呀果日

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 6月 27, 2008 1:11 am 
離線
新仔級
新仔級

VIP1217 寫:
師兄就冇啦><
小弟ok呀果日

多謝你啊, 你係第一個回覆既!! :mrgreen:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 6月 27, 2008 10:28 am 
離線
牛湖墩級
牛湖墩級

em..... 我都可算係師兄 (上個月完成二級班的^^), 甚至係兄, 呵呵呵

暫時未知有冇空, 如果得閒既我又黎玩^^

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 6月 27, 2008 11:08 am 
離線
Site Admin

哈哈~~
我有見到你地既Email架,不過係呢度溝通也不錯 :mrgreen:

見到你地咁努力想完成曬個課程、咁努力開始/Keep住這個野外運動、同埋有大部份人升讀更高課程,真係對我們這班默默努力的義工,一個很大的支持,對於我們作為推廣野外活動這份信念,加了很多點的推動。再謝謝你們... :bounce

一開始到現在,我也是想參加的,但是由11~13中有兩日我也會到澳門分享及推廣這活動,所以如果撞得岩的話,我一定會來臨!不過有其他富有經驗既同學/義工參與,所以我有信心你們會安全上落 :mrgreen:

C

最壞的打算;最好的準備!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 6月 27, 2008 1:27 pm 
離線
活躍級
活躍級

sze 寫:
哈哈~~
我有見到你地既Email架,不過係呢度溝通也不錯 :mrgreen:

見到你地咁努力想完成曬個課程、咁努力開始/Keep住這個野外運動、同埋有大部份人升讀更高課程,真係對我們這班默默努力的義工,一個很大的支持,對於我們作為推廣野外活動這份信念,加了很多點的推動。再謝謝你們... :bounce

一開始到現在,我也是想參加的,但是由11~13中有兩日我也會到澳門分享及推廣這活動,所以如果撞得岩的話,我一定會來臨!不過有其他富有經驗既同學/義工參與,所以我有信心你們會安全上落 :mrgreen:

C

C叔叔,我地要多謝你地就真,你地帶俾我地既除了各樣山藝的知識,仲有一個充滿熱誠同施予既心,在這個現實及充滿目的的社會裏,確實令人感動,我一直都認為當一個人專注地做著自己喜歡的事,堅持著自己的信念,會令人變得漂亮,所以我覺得你們很漂亮,仲會發出光芒tim!

放心la,如果13號上山的話,我地會學以致用,安全上落架la!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 6月 27, 2008 3:34 pm 
離線
新仔級
新仔級

sze 寫:
哈哈~~

C

HILDA, 我十分十分之同意你啊, 我覺得每一個WA導師都好好好靚仔...散發住陽光氣色!!!尤其係CC, 多謝你的一席話....你們每一顆熱心...真的令人感動...原來"熱愛"就是這樣!!! :)

靚仔C你有很多優點值得我學習呢... 2:!

我們一定會安全上落既, 不負你所望既..靚仔C!!!! ^O^

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 6月 27, 2008 6:16 pm 
離線
馬鞍山級
馬鞍山級

Hilda 寫:
sze 寫:
哈哈~~

C

C叔叔,我地要多謝你地就真,你地帶俾我地既除了各樣山藝的知識,仲有一個充滿熱誠同施予既心,在這個現實及充滿目的的社會裏,確實令人感動,我一直都認為當一個人專注地做著自己喜歡的事,堅持著自己的信念,會令人變得漂亮,所以我覺得你們很漂亮,仲會發出光芒tim!

放心la,如果13號上山的話,我地會學以致用,安全上落架la!

敢睇來我地晚行行山可以唔帶頭燈啦~~ :mrgreen:

之前有唔只一個朋友問我一個問題~
就係
(你地個會個個都係義工~敢D 山藝班ge 質量末唔好law)
但我反而就係會覺得
(因為我地個個都係義工所以我地個個都真係law 個心出來推廣)

>但是由11~13中有兩日我也會到澳門分享及推廣這活動,所以如果撞得岩的話,我一定會來臨!不過有其他富有經驗既同學/義工參與,所以我有信心你們會安全上落

第一個仆出來十卜 :mrgreen:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 6月 27, 2008 11:43 pm 
離線
牛湖墩級
牛湖墩級

friend 寫:
Hilda 寫:
sze 寫:
哈哈~~

C

敢睇來我地晚行行山可以唔帶頭燈啦~~ :mrgreen:

之前有唔只一個朋友問我一個問題~
就係
(你地個會個個都係義工~敢D 山藝班ge 質量末唔好law)
但我反而就係會覺得
(因為我地個個都係義工所以我地個個都真係law 個心出來推廣)

>但是由11~13中有兩日我也會到澳門分享及推廣這活動,所以如果撞得岩的話,我一定會來臨!不過有其他富有經驗既同學/義工參與,所以我有信心你們會安全上落

第一個仆出來十卜 :mrgreen:

作為一個新晉WA義工既我, 只可以講除非閣下係傻既, 又或者非常喜歡行山, ENJOY行山和訓練之中既過程和得著, 否則唔會貿貿然入WA做義工, 因為WA義工比起一般什麼社區中心/老人院之類的義工更辛苦, 而且更要有責任感,因為有乜差錯或教學方面出問題, 都會好危險

就係因為有挑戰性和有機會涉及不同的學問(天文, 地理, 物理.....), 所以能學到山下難以接觸到的事情, 對生命又多一層體會....... (下刪數千字)

好明顯, 見咁多個WA既義工, 個個都咁SMART, 唯獨我稍為薯嘜, 所以呢度只有充滿熱血和有HEART既行山人, 而唔係柴娃娃既傻仔囉

就係大家有HEART, 所以WA既風評不俗, 質素又有保證, 我就係咁而黎WA讀山藝

各位學員, 你對行山充滿熱血嘛? 有既話請考完二級後加入WA義工行列啦, 呵呵呵

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 6月 28, 2008 9:35 am 
離線
新仔級
新仔級

袁小信" 寫:
作為一個新晉WA義工既我, 只可以講除非閣下係傻既, 又或者非常喜歡行山, ENJOY行山和訓練之中既過程和得著, 否則唔會貿貿然入WA做義工, 因為WA義工比起一般什麼社區中心/老人院之類的義工更辛苦, 而且更要有責任感,因為有乜差錯或教學方面出問題, 都會好危險

就係因為有挑戰性和有機會涉及不同的學問(天文, 地理, 物理.....), 所以能學到山下難以接觸到的事情, 對生命又多一層體會....... (下刪數千字)

好明顯, 見咁多個WA既義工, 個個都咁SMART, 唯獨我稍為薯嘜, 所以呢度只有充滿熱血和有HEART既行山人, 而唔係柴娃娃既傻仔囉

就係大家有HEART, 所以WA既風評不俗, 質素又有保證, 我就係咁而黎WA讀山藝

各位學員, 你對行山充滿熱血嘛? 有既話請考完二級後加入WA義工行列啦, 呵呵呵

幫WA賣埋廣告添, 你點會係薯嘜丫?! 希望WA愈來愈多志同道合既叻仔叻女新力軍!! 2:!

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 84 篇文章 ]  前往頁數 1234  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 0 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :