野外歷奇 WA Club

這裡有著形形式式不同的討論題目,歡迎各會友談天說地!
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 6:10 am

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 84 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1234  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週六 6月 28, 2008 9:39 am 
離線
新仔級
新仔級

sze 寫:
哈哈~~
我有見到你地既Email架,不過係呢度溝通也不錯 :mrgreen:

見到你地咁努力想完成曬個課程、咁努力開始/Keep住這個野外運動、同埋有大部份人升讀更高課程,真係對我們這班默默努力的義工,一個很大的支持,對於我們作為推廣野外活動這份信念,加了很多點的推動。再謝謝你們... :bounce

一開始到現在,我也是想參加的,但是由11~13中有兩日我也會到澳門分享及推廣這活動,所以如果撞得岩的話,我一定會來臨!不過有其他富有經驗既同學/義工參與,所以我有信心你們會安全上落 :mrgreen:

C

去澳門玩得開心啲啦, 我地八月份再約你丫!!! :mrgreen:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 6月 29, 2008 4:31 pm 
離線
Site Admin

袁小信 寫:

就係因為有挑戰性和有機會涉及不同的學問(天文, 地理, 物理.....), 所以能學到山下難以接觸到的事情, 對生命又多一層體會....... (下刪數千字)

好明顯, 見咁多個WA既義工, 個個都咁SMART, 唯獨我稍為薯嘜, 所以呢度只有充滿熱血和有HEART既行山人, 而唔係柴娃娃既傻仔囉

就係大家有HEART, 所以WA既風評不俗, 質素又有保證, 我就係咁而黎WA讀山藝

各位學員, 你對行山充滿熱血嘛? 有既話請考完二級後加入WA義工行列啦, 呵呵呵

好多謝小信既參與, 你絕對不是傻仔, 因為傻既人係唔會識得選擇一d好野嫁.. 知冇
正如阿fd所講,當好多人問我,你地班冇人工既, 和外面個d收人工既教練,會不會教不同程度既野嫁,又或者,會不會"是旦" " 求其" 咁講左就算喇, 我當時回覆係, 你可以試下報一d係職業既教練既課程,去做一個比較喇, 我地雖然係義工,但絕對不怕跟別人比較的 ,
正因為我們一班是為興趣而做的人,更能體會出那一份真心,人和人之間,多左錢呢樣野,就會失好多真嫁喇~~

作為義工既我,最開心的是, 比別人讚我有幾叻, 係希望佢係到所學的,都用有所用

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 6月 29, 2008 5:34 pm 
離線
新仔級
新仔級

maggie tsang 寫:
袁小信 寫:

就係因為有挑戰性和有機會涉及不同的學問(天文, 地理, 物理.....), 所以能學到山下難以接觸到的事情, 對生命又多一層體會....... (下刪數千字)

好明顯, 見咁多個WA既義工, 個個都咁SMART, 唯獨我稍為薯嘜, 所以呢度只有充滿熱血和有HEART既行山人, 而唔係柴娃娃既傻仔囉

就係大家有HEART, 所以WA既風評不俗, 質素又有保證, 我就係咁而黎WA讀山藝

各位學員, 你對行山充滿熱血嘛? 有既話請考完二級後加入WA義工行列啦, 呵呵呵

好多謝小信既參與, 你絕對不是傻仔, 因為傻既人係唔會識得選擇一d好野嫁.. 知冇
正如阿fd所講,當好多人問我,你地班冇人工既, 和外面個d收人工既教練,會不會教不同程度既野嫁,又或者,會不會"是旦" " 求其" 咁講左就算喇, 我當時回覆係, 你可以試下報一d係職業既教練既課程,去做一個比較喇, 我地雖然係義工,但絕對不怕跟別人比較的 ,
正因為我們一班是為興趣而做的人,更能體會出那一份真心,人和人之間,多左錢呢樣野,就會失好多真嫁喇~~

作為義工既我,最開心的是, 比別人讚我有幾叻, 係希望佢係到所學的,都用有所用

雖然我本人都有好多莪務工作經驗, 但係, 我從來未見過一班咁有熱誠、咁有HEART既義工既...老實講, 真係唔係人人可以為左興趣去犠牲咁多私人時間(每次OUTING 都要WHOLE DAY)出來........而且, 個個都很有料, 與出面的收費教媡相比, 質素絕對有過之而無不及!!! 在這個現實功利世界真的很難得!! 希望你們年紀再大一點的時候仍能保持著這一份 "真"!!

我會盡量將WA介紹給對行山有興趣既朋友認識!!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 6月 29, 2008 7:13 pm 
離線
馬鞍山級
馬鞍山級

引言回覆:
雖然我本人都有好多莪務工作經驗, 但係, 我從來未見過一班咁有熱誠、咁有HEART既義工既...老實講, 真係唔係人人可以為左興趣去犠牲咁多私人時間(每次OUTING 都要WHOLE DAY)出來........而且, 個個都很有料, 與出面的收費教媡相比, 質素絕對有過之而無不及!!! 在這個現實功利世界真的很難得!! 希望你們年紀再大一點的時候仍能保持著這一份 "真"!!

我會盡量將WA介紹給對行山有興趣既朋友認識!!

真係做義工做到訓街~~
哈哈哈哈~~~ :mrgreen: :mrgreen:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 6月 30, 2008 8:57 am 
離線
Site Admin

袁小信 寫:

Maggie...萬歲!
Why.......萬歲!!
Friend....萬歲!!!
C............萬歲!!!!
WA.........萬歲!!!!!

學懂感恩讚主

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 7月 02, 2008 7:42 pm 
離線
牛湖墩級
牛湖墩級

袁小信 寫:

呵呵呵, 我咁識揀, 我緊係唔係傻仔啦, 呵呵呵........ 不過舊時我試過俾D唔識貨既人話過囉, 唉...... 最慘既係有個我幾LIKE既女仔覺得我放得幾多時間在山上而嫌棄我囉, 果時差D喊左出黎 (其實果時都只係逢星期日上山, 都唔知係咪佢夾硬俾我既一個藉口黎 :cry: :cry: :cry: )

每個人都有佢既故事, 而我亦都有一個推動我上山既故事, 曾經我以為會遺忘左佢, 但而家竟然想為呢個故事找個完美的結局, 所以失驚無神走黎讀山藝和做義工囉, 得閒哥哥講個故仔俾大家知下。

就係呢個故事, 所以我會JOIN多D不同人搞既野外活動, 希望可以令自己開心D,滿足D, 總之有野玩預埋我啦, 但玩水既唔駛預我

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 7月 02, 2008 11:27 pm 
離線
新仔級
新仔級

袁小信 寫:
袁小信 寫:

呵呵呵, 我咁識揀, 我緊係唔係傻仔啦, 呵呵呵........ 不過舊時我試過俾D唔識貨既人話過囉, 唉...... 最慘既係有個我幾LIKE既女仔覺得我放得幾多時間在山上而嫌棄我囉, 果時差D喊左出黎 (其實果時都只係逢星期日上山, 都唔知係咪佢夾硬俾我既一個藉口黎 :cry: :cry: :cry: )

每個人都有佢既故事, 而我亦都有一個推動我上山既故事, 曾經我以為會遺忘左佢, 但而家竟然想為呢個故事找個完美的結局, 所以失驚無神走黎讀山藝和做義工囉, 得閒哥哥講個故仔俾大家知下。

就係呢個故事, 所以我會JOIN多D不同人搞既野外活動, 希望可以令自己開心D,滿足D, 總之有野玩預埋我啦, 但玩水既唔駛預我

真係好想聽下你個故仔呀!!! 原來你為左個江山放棄左美人....啊!真可惜!!不過可能你在山上又會識到另一個更 LIKE既女仔呢!! ADD OIL! :mrgreen:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 7月 03, 2008 9:13 am 
離線
Site Admin

袁小信...
雖則與你素未謀面,但在討論區見到你對大自然的熱愛,
我好相信你一定會搵到一個願意每個星期日都同你一齊行山的好女友!
我地WA出名靚女多的呀!!!
也是結合好恩緣的好地方呢!!!
我地有好多好例子...
至少都有4對"癡男美女"啦! :mrgreen:

學懂感恩讚主

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 7月 03, 2008 9:19 am 
離線
馬鞍山級
馬鞍山級

引言回覆:
最慘既係有個我幾LIKE既女仔覺得我放得幾多時間在山上而嫌棄我囉, 果時差D喊左出黎 (其實果時都只係逢星期日上山, 都唔知係咪佢夾硬俾我既一個藉口黎

完全明日你ge 心情啊!! :bigcry

每個上山背後都有一個故事~~ :haha

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 7月 03, 2008 11:20 am 
離線
牛湖墩級
牛湖墩級

gracewin 寫:
袁小信...
我好相信你一定會搵到一個願意每個星期日都同你一齊行山的好女友!
我地有好多好例子...

呵呵呵, 總有機會見面的~

希望將來果個真係肯得閒無事就會同我上山啦, 即使唔跟我上山都希望佢在背後支持我 :)

江山和美人, 其實我最初掙扎左好耐, 最後係揀美人, 可惜美人不信我放棄江山呢, 咁現在唯有抱著江山渡日吧, 直至另一個肯與我分享江山為止~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 7月 03, 2008 2:09 pm 
離線
牛湖墩級
牛湖墩級

gracewin 寫:
袁小信...
我地有好多好例子...

唔知有冇學生ge呢>0<!!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 7月 03, 2008 5:01 pm 
離線
新仔級
新仔級

gracewin 寫:
袁小信...
我地有好多好例子...

唔知可唔可以透露果四對係邊個呢...哈哈哈??!! :mrgreen:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 7月 03, 2008 5:01 pm 
離線
新仔級
新仔級

VIP1217 寫:
gracewin 寫:
袁小信...
我地有好多好例子...

好心你唔好掛住溝女啦!!! :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 7月 05, 2008 11:04 am 
離線
牛湖墩級
牛湖墩級

Mei Mei 寫:
VIP1217 寫:
gracewin 寫:
袁小信...
我地有好多好例子...

呵呵呵, 咪嚇親學生喎, 靚仔~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 7月 05, 2008 8:55 pm 
離線
牛湖墩級
牛湖墩級

袁小信 寫:
Mei Mei 寫:
VIP1217 寫:
gracewin 寫:
袁小信...
我地有好多好例子...

我有感而發jar...
唔使咁激動ge大家...

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 7月 05, 2008 10:47 pm 
離線
Site Admin

Mei Mei 寫:
gracewin 寫:
袁小信...
我地有好多好例子...

唔知可唔可以透露果四對係邊個呢...哈哈哈??!! :mrgreen:

四對大家都識!
信兄及朋友,唔駛擔心呢度日後有更多証明!
同埋呢度識既都有個特點...全部都係『白頭到老』 :woooo

最壞的打算;最好的準備!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 7月 05, 2008 11:42 pm 
離線
馬鞍山級
馬鞍山級

sze 寫:
Mei Mei 寫:
gracewin 寫:
袁小信...
我地有好多好例子...

四對大家都識!
同埋呢度識既都有個特點...全部都係『白頭到老』 :woooo

認同呀 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

http://hk.myblog.yahoo.com/stanliris/index?l=f&id=28

回頂端
 個人資料  

文章主題 : YEAH!~白頭到老!
文章發表於 : 週日 7月 06, 2008 11:52 pm 
離線
新仔級
新仔級

sze 寫:
Mei Mei 寫:
gracewin 寫:
袁小信...
我地有好多好例子...

四對大家都識!

老細, 我都想搵個可以同我『白頭到老』架~~~有無介紹呀??!! :mrgreen:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 7月 06, 2008 11:54 pm 
離線
新仔級
新仔級

VIP1217 寫:
袁小信 寫:
Mei Mei 寫:
VIP1217 寫:
gracewin 寫:
袁小信...
我地有好多好例子...

我有感而發jar...

呵呵呵, 唔洗擔心, 無人會阻你發達架, 盡情溝女啦你!!! :haha :haha :haha

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 7月 07, 2008 9:19 am 
離線
馬鞍山級
馬鞍山級

VIP1217 寫:
袁小信 寫:
Mei Mei 寫:
VIP1217 寫:
gracewin 寫:
袁小信...
我地有好多好例子...

我有感而發jar...

師兄有時間要教反我兩紹喎~哈~ :mrgreen:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 7月 07, 2008 11:12 am 
離線
牛湖墩級
牛湖墩級

iris 寫:
sze 寫:
Mei Mei 寫:
gracewin 寫:
袁小信...
我地有好多好例子...

四對大家都識!

認同呀 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

雖然冇人同我講過, 但我諗你係果4pair 既其中之一啦, 呵呵呵........ :lol: :lol: :lol:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 7月 07, 2008 11:23 am 
離線
牛湖墩級
牛湖墩級

Mei Mei 寫:
VIP1217 寫:
袁小信 寫:
Mei Mei 寫:
VIP1217 寫:
gracewin 寫:
袁小信...
我地有好多好例子...

我有感而發jar...

呵呵呵, 唔洗擔心, 無人會阻你發達架, 盡情溝女啦你!!! :haha :haha :haha

傻啦, 入到黎WA做義工, 識朋友係頭盆, 行山學野至係主菜, 呵呵呵.....

當然『白頭到老』既甜品都好"重要", 但唔係"必要"囉 ←但有既會更開心 :lol: :lol:

Mei Mei姐, 努力升上二級班啦, 然後俾d熱血食埋個全餐, 可能有意想不到既收鑊呢

新哥仔, 你反教我兩招好喎, 我知你有大把橋的, 呵呵呵....

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 7月 07, 2008 12:07 pm 
離線
牛湖墩級
牛湖墩級

拿拿拿....我絕對好反對青少年在在學時期談戀愛架下 :mrgreen: :mrgreen:
咪傻啦,小信兄,我學你地好好學野就真啦 2:! 2:! 我依d 0經驗架嘛=v=

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 7月 07, 2008 4:32 pm 
離線
新仔級
新仔級

十三號來不到, 身在湖南..... :mrgreen:

12月--CFA
暫時隱居....

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 7月 08, 2008 8:59 am 
離線
Site Admin

iris 寫:
sze 寫:
Mei Mei 寫:
gracewin 寫:
袁小信...
我地有好多好例子...

四對大家都識!

十個認同呀!!!
因為我老公都有幫WA手的呀!!!
(佢係WA汽車維修部) :mrgreen:

學懂感恩讚主

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 84 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1234  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 0 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :